שמן זית ישראלי

מ ת כ ו נ י ם   ו ע צ ו ת

פסטו אזוב

כשהחורף מתחיל להסתיים, האזוב המצוי מתחדש ומצמיח ענפים ועלים חדשים. פסטו מעלי האזוב, הוא ממרח ממכר שכייף להוסיף לכל ארוחה.

פסטו אזוב (זעתר):

לפני המתכון, הבהרה, צמח האזוב המצוי מוגן ואסור לקטוף אותו בשטחי בר. אני מגדל אותו בגינה וניתן למצוא אותו בעונה הזאת בשווקים ואצל ירקנים בגליל.


מצרכים:

  • צרור ענפי אזוב.
  • 3/4 כוס שמן זית כתית מעולה עשבוני (מומלץ קורונייקי).
  • חופן אגוזי מלך.
  • כף ממרח שקדים.
  • שתי שיני שום קלופות.
  • מעט מלח. 


אופן ההכנה:

  1. מפרידים את העלים מהענפים.
  2. טוחנים את כל המצרכים בבלנדר עד איחוד מלא.
  3. מאחסנים בצנצנת במקרר, יוצקים מעט שמן זית מעל.


בתאבון!

מתכון לזיתים כבושים של שי:

מומלץ למסוק זיתים למאכל בסוף ספטמבר- אמצע אוקטובר. הסימן להתאמת הזיתים לכיבוש הוא שמעיכת הזית, הגלעין מחליק החוצה ללא ציפת הפרי עליו.


לאחר שמסקנו את הזיתים, מבקעים אותם באמצעות פטיש שניצלים ומשרים במים למשך 4- 5 ימים לשטיפת המרירות, בכל יום מחליפים את המים.

לאחר שלב ההשרייה, מערבבים את הזיתים עם מעט כורכום, פלפל חריף, לימון ושום לפי הטעם ומעבירים לצנצנות שניתן לאטום. אני בדרך כלל לא מוסיף שום תוספות ומשאיר את הזיתים רק במי מלח. 

על הזיתים יוצקים מי מלח בריכוז 10% עד לכיסוי מלא של הזיתים. כלומר, על כל ליטר מים, 100 גרם מלח (עדיף גס).


מעל הזיתים מניחים 2-3 עלי דפנה יבשים ומעט שמן זית לבידוד מהאוויר.


הזיתים מוכנים לאכילה תוך שבועיים- חודש ימים.


בהצלחה ובתאבון!

פטאייר ממולא בעלים ירוקים

פטאייר ממולא בעלים. אפשר למלא בתרד, חוביזה (חלמית) או באזוב.


בצק:

  • 1 ק"ג קמח (אני אוהב חצי לבן וחצי מלא).
  • 2 כפות שמרים.
  • 1 כף מלח.
  • 1/4 כוס שמן זית.
  • 2 כפות יוגורט. 
  • 3.5 כוסות מים.


מילוי:

  • 4-5 כוסות עלי אזוב קצוצים.
  • כפית סומק.
  • כפית מלח.
  • 3 כפות סומסום.
  • 1/4 כוס שמן זית.
  • בצל ירוק קצוץ (שני גבעולים).


אופן ההכנה:

  1. מערבבים את מרכיבי הבצק ולשים כ 7 דקות, עד שמתקבל בצק מעט דביק.
  2. מתפיחים עד הכפלת הנפח.
  3. לאחר התפיחה, לשים את הבצק שוב ומחלקים לכדורים בגודל תפוח. מורחים את הכדורים בשמן זית.
  4. פותחים כל כדור בנפרד עם ידיים משומנות עד שמתקבל בצק כמעט שקוף (מורחים שמן זית בנדיבות, הבצק לא אמור להיקרע).
  5. מפזרים כף- 2 כפות מילוי ומקפלים לשניים, מורחים עוד קצת שמן ומקפלים שוב לחצי. מהדקים ומותחים לצדדים.
  6. אופים בתנור שחומם ל 250 מעלות עד שהבצק משחים.


בהצלחה ותאבון!

Share by: