כשהחורף מתחיל להסתיים, האזוב המצוי מתחדש ומצמיח ענפים ועלים חדשים. פסטו מעלי האזוב, הוא ממרח ממכר שכייף להוסיף לכל ארוחה.
לפני המתכון, הבהרה, צמח האזוב המצוי מוגן ואסור לקטוף אותו בשטחי בר. אני מגדל אותו בגינה וניתן למצוא אותו בעונה הזאת בשווקים ואצל ירקנים בגליל.
מצרכים:
אופן ההכנה:
בתאבון!
מומלץ למסוק זיתים למאכל בסוף ספטמבר- אמצע אוקטובר. הסימן להתאמת הזיתים לכיבוש הוא שמעיכת הזית, הגלעין מחליק החוצה ללא ציפת הפרי עליו.
לאחר שמסקנו את הזיתים, מבקעים אותם באמצעות פטיש שניצלים ומשרים במים למשך 4- 5 ימים לשטיפת המרירות, בכל יום מחליפים את המים.
לאחר שלב ההשרייה, מערבבים את הזיתים עם מעט כורכום, פלפל חריף, לימון ושום לפי הטעם ומעבירים לצנצנות שניתן לאטום. אני בדרך כלל לא מוסיף שום תוספות ומשאיר את הזיתים רק במי מלח.
על הזיתים יוצקים מי מלח בריכוז 10% עד לכיסוי מלא של הזיתים. כלומר, על כל ליטר מים, 100 גרם מלח (עדיף גס).
מעל הזיתים מניחים 2-3 עלי דפנה יבשים ומעט שמן זית לבידוד מהאוויר.
הזיתים מוכנים לאכילה תוך שבועיים- חודש ימים.
בהצלחה ובתאבון!
פטאייר ממולא בעלים. אפשר למלא בתרד, חוביזה (חלמית) או באזוב.
בצק:
מילוי:
אופן ההכנה:
בהצלחה ותאבון!